Osteria di meleto
ANTIPASTI / STARTERS
-
Tartare di chianina€19Chianina beef tartare, parmigiano cream and fresh truffle
-
Vellutata di cavolo viola€14Violet cabbage and potatoes soup with crunchy bread and crispy onion
-
Antipasto del contadino€16The farmer chopping board... selection of pork cold cuts, cheeses and bruschetta
-
Tortino di broccoli€14Broccoli flan with pecorino cheese cream and potatoes chips
-
Coccino di ribollita e olio buono€13Traditional ribollita soup with seasonal vegetables and olive oil
LA BRACE / ON THE GRILL
-
Bistecca fiorentinaKg €60Fiorentina steak (with fillet)
-
Tagliata sul controfiletto con porcini€25Sliced beef steak with porcini mushrooms
PRIMI PIATTI / FIRST DISHES
-
Tagliolini fatti a mano€15Fresh tagliolini pasta with basil pesto, confit tomatoes and dry pork cheek
-
Pappardelle al sugo di cinghiale€16Home made pappardelle pasta with boar meat sauce
-
Pici senesi all'aglione della valdichiana€15Pici pasta from siena with big “aglione” garlic from valdichiana
-
Gnocchi di patate, porcini, tartufo stagionale€18Potatoes gnocchi, porcini mushrooms and seasonal truffle
-
risotto 3 recensioni , cavolo nero in crema, mousse di caprino, mandorle tostate€15Risotto with tuscan black cabbage, goat cheese mousse and roasted almond
SECONDI PIATTI / MAIN COURSES
-
Trippa alla fiorentina€15Beef tripe at fiorentina style
-
Peposo di vitellone alla fornacina€19Traditional “peposo” braised beef muscle with black pepper
-
Pollo alla cacciatora€16Stewed chicken, olives, tomato
CONTORNI / SIDE DISHES
-
Fagioli all’olio€7Beans with olive oil
-
Spinaci saltati€7Garlic spinach
-
Insalata di stagione€7Seasonal salad
DOLCI FATTI IN CASA / HOME MADE DESSERTS
-
Torta di mele e cannella€7Apple pie with cinnamon
-
Crostata con marmellata di frutta di stagione€7Fruit jam tart
-
Tortino al cioccolato con gelato alla vaniglia€8Black chocolate flan with vanilla ice cream
-
Cantuccini e vinsanto€10Cantucci traditional biscuits and vin santo