Main Menu
Antipasti
-
Bruschetta Fiorentina12.00Grilled bread with crushed cuori di bue tomatoes, basil and Tuscan EVOO
-
Crostini Misti20.005 crostini: baccala' mantecato polenta, sausage & stracchino, tomato bruschetta, chicken liver paté, porcini mushrooms
-
Tagliere Vegetariano20.00Vegetarian Plate
-
Antipasto Dello Scudo Per Due38.00Assorted Tuscan cold cut, aged cheese and mix crostini
-
Caprese di Burrata con Cuori di bue e Basilico18.00Burrata cheese , tomatoes and basil
-
Impepata di cozze e vongole veraci25.00Mussels and clams, garlic, white wine and toasted bread
-
Tagliere al Tartufo per due28.00Toasted bread with truffle butter and fresh truffle, truffle pecorino cheese, truffle honey and truffle salami (for two)
-
Tagliere ai formaggi per due25.00Tuscan selection of cheese with honey and jam (for two)
Dall' Orto / From the garden
-
Mista12.00Insalata mista verde con pomodori, carote, olive [Organic mixed greens with tomato, carrots and olives]
-
Greca14.00Pomodoro, feta, cetrioli, peperoni verdi, olive nere, e cipolla [Tomato, feta cheese, cucumber, green pepper, black olives, red sweet onions]
-
Valeriana14.00Valeriana, pinoli, pere, ricotta salata a scaglie [ Valeriana salad, pine nuts, shaved aged ricotta cheese
-
Caesar15.00Pollo, formaggio, crostone croccante, lattuga, salsa caesar [Chicken, grana cheese, croutons, hearts of lettuce, caesar dressing]
Primi Piatti / Pasta and Soups
-
Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino10.00Spaghetti with garlic, olive oil, calabrian chilli flakes
-
Pappardelle alla Bolognese16.00Fresh Large Fettuccine with bolognese sauce
-
Tagliatelle ai Funghi Porcini16.00Fresh fettucine with porcini mushrooms and fresh thymes
-
Pici Carbonara18.00Tuscan traditional thick spaghetti
-
Lasagna alla Bolognese16.00Lasagna with beef, ragout sauce and besciamella
-
Pappardelle al Cinghiale18.00Fresh large fettucine with wild boar ragout sauce
-
Tortelloni al Tartufo e Salsiccia24.00Large ravioli with pork sausage and black truffle sauce
-
Gnocchi alla Sorrentina15.00Fresh potato dumpling with tomato sauce and fresh diced mozzarella
-
Trofie al Pesto Genovese15.00Short twisted shaped pasta with basil pesto, pine nuts and parmesan cheese
-
Tagliolini alle,Vongole Veraci e Bottarga di Muggine23.00Tagliolini with fresh clams and bottarga
-
Pici al Ragout di Anatra e Cacao Magro20.00Florentine spaghetti with duck ragout sauce with a dust of bitter cocoa powder
-
Gnocchi Gorgonzola e Pere18.00Fresh Potato Dumpling with Gorgonzola Cheese and Pear
-
Tagliolini al tartufo fresco22.00Home made pasta with white truffle cream sauce
-
Pappa al Pomodoro12.00Traditional florentine tomato bread soup
-
Minestrone di Stagione10.00Organic seasonal Vegetable soup
-
Ribollita 10 recensioni12.00Traditional florentine vegetable soup with kale, beans, celery, carrots and bread
Secondi Piatti / Main Course
-
Filetto di Branzino Su Crema di Scapece Condito con Salmoriglio30.00Pan seared sea bass on zucchini escapeche sauce and with saimoriglio dressing
-
Petto di Pollo al Limone con Asparagi28.00Chicken breast with lemon sauce and asparagus
-
Ossobuco Fiorentino28.00Ossobuco veal shank braised in tomato sauce
-
Melanzane alla Parmigiana25.00Sliced layers of sautee eggplants in a tomato sauce, basil, mozzarella and parmigiano
-
Tagliata con Rucola, Grana e Pomodorini40.00Sliced strip loin beef, arugula, grana padano, cherry tomatotes and EVOO
-
Filetto Glassato al Miele e Timo40.00Filet mignon glazed with honey and fresh thyme
-
Filetto di Manzo al Tartufo di Stagione (250gr)45.00Filet mignon with fresh black truffle (250gr)
-
Bistecca alla Fiorentina28 days Florentine T-bone steak (porter House)
-
Sua Maestà la Fiorentina Chianina IGPHer Majesty Chianina IGP T-Bone Steak
-
Battuta di Chianina IGP Sceltissima con Capperi, Mostarda e Cipollina (200gr)32.00Steak tartar of Chianina Beef IGP with capers, mustard, scallion and EVO (200gr)
-
Tagliata di Chianina IGP (280gr)45.00Sliced strip loin of Chianina IGP (280gr)
-
Filetto di Chianina IGP (280gr)50.00Filet mignon of Chianina IGP (280gr)
Contorni / Side Dishes
-
Spinaci Aglio Olio e Peperoncino7.00Saute spinach, garlic oil, and chili flakes
-
Asparagi Grigliati10.00Grilled asparagus
-
Patate al Forno8.00Baked potato with rosemary and EVOO
-
Cannellini All'Olio e Salvia7.00beans with sage, olive oil, and garlic
-
Funghi Porcini Trifolati8.00Saute porcini mushroom, garlic, EVOO, and parsley
-
Verdure Grigliate Miste7.00Organic Grilled mixed vegetables
-
Patatine Fritte8.00French Fries
Pizze
Pizza Speciali
-
Patate e Baccála15.00Potato, rosemary, creamy sea salt curred cod, olives and capers
-
Crudo Burrata e Pistacchio20.00Prosciutto, Burrata and Pistachio
-
Tartufo20.00mozzarella bufala DOP and fresh black truffle
Pizza
-
Margherita9.50Tomato sauce, basil, and mozzarella bufala DOP
-
Prosciutto e Funghi15.00Ham, seasonal mushrooms, tomato sauce, and mozzarella
-
4 Formaggi15.00White pizza with melted gorgonzola, mozzarella bufala DOP, parmigiano, pecorino
-
Fiorentina15.00Tomato sauce, Tuscan salami, ham, seasonal mushrooms and mozzarella bufala DOP
-
Salsiccia 19 recensioni15.00Tomato sauce, tuscan pork sausage and mozzarella bufala DOP
-
Tonno e Cipolla17.00Tomato sauce, preserved tuna in olive oil and sweet onions
-
Vegetariana14.00Tomato sauce, black olives, zucchini, eggplant, bell pepper, and mozzarella bufala DOP
-
Maialona16.00Tomato sauce, mozzarella bufala DOP, ham, wurstel, Tuscan salami, and tuscan sausages
-
Covaccino16.00prosciutto, arugula, mascarpone and fresh cherry tomatoes
-
Diavola14.00Tomato sauce, spicy salami and mozzarella bufala DOP
-
Napoli14.00Tomato sauce, capers, anchovies and mozzarella bufala DOP
-
Capricciosa16.00mozzarella bufala DOP, ham, mushrooms, artichokes, anchovies and tomato sauce
Visualizza i menu dei ristoranti della zona
Dessert Menu
Dolci
-
Coppa al Tiramisu9.00
-
Torta di Mele9.00
-
Cantucci e Vin Santo8.00
-
Ananas al Naturale8.00
-
Cheese Cake con Salsa al Cioccolato9.00
-
Panna Cotta con Salsa ai Frutti di Bosco8.00
-
Cannoli al Pistacchio12.00
NYE 2024
MENU DI TERRA
-
Assaggio di Chianina IGP con tartufo fresco di stagioneChianina beef tartare with fresh black truffle
-
Il nostro antipasto dello ScudoTuscan cold cuts with mixed crostini and cheeses
-
Tortelloni con tartufo fresco e salsiccia ToscanaLarge ravioli with fresh black truffle and Tuscan pork sausage
-
Tagliata di filetto di scottona con contorno di funghi porcini e patate al fornoSpecial selection sliced beef fillet with porcini mushroom and roasted potatoes
-
Tiramisu fatto in casaHome made tiramisu
MENU DI MARE
-
Rilette di Salmone con sale dell’ HimalayaSalmon rilette with Himalayan salt
-
Tartare di tonno con stracciatella e granella di pistacchioTuna tartare with stracciatella cheese and pistachio
-
Linguine al nero di seppia con vongole e bottarga di muggineBlack squid ink linguine with clams and mullet bottarga
-
Filetto di branzino con crema di zucchine, menta e contorno di patate al fornoSea bass fillet laying on zucchine cream, with fresh mint and roasted potatoes
-
Tiramisu fatto in casaHome made tiramisu